چاکراها

هر انسانی نیروی بالقوه ای برای کامل بودن در خود دارد. نیروی شگفت انگیز و فریبنده ای که اعجاز خلقت محسوب می شود. نام دیگر این نیروی بالقوه انرژی حیاتی چاکرا (chakra) می باشد و در بدن و کالبد انرژیک ما چاکراها انرژی حیاتی را از محیط اطراف و از کیهان می گیرند و آنها را به جریان انرژی و امواج مورد نیاز نقاط مختلف بدن تبدیل می کنند و سپس این جریان انرژی و امواج را به اطرافشان توزیع می کنند وتوسط این سیتسم انرژی، انسان نهایتا در حوزه‌ تبادل دایم انرژی با کیهان و دنیا و انسان های دیگر است.

تعريف چاكرا

واژه چاکرا يا کاکرا ، در فرهنگ هند باستان به معنی چرخ یا خورشید می‏باشد ، که به عنوان مراکز احساس یا هوشیاری جسمی از آنها یاد شده است.

بر باور طب هندی آیورودا, در کالبد انسان مراکزی وجود دارد که به آنها مراکز انرژی یا چاکرا گفته می‌شود. چاکراها یا مراکز انرژی در حال چرخش هستند و بخش‌های بسیار مهمی از کالبد انرژی محسوب می‌شوند.

چاکراها در بدن انسان در واقع چرخه های انرژی هستند و انرژی از طریق این چاکراها به درون ما جریان می یابد و بین ما و جهان به چرخش در می آید. انرژی موجود در هر چاکرا بر قسمت خاصی از بدن تأثیر می گذارد و در صورت انسداد آن چاکرا و به هم خوردن تعادل انرژی درآن همان قسمت خاص از بدن تحت تأثیر قرار میگیرد. بنابراین چاکراها‌یی باز، قوی و پر انرژی باعث به جریان در آمدن انرژی حیات در بدن و احساس سلامت و شفا میگردد و توزیع انرژی حیاتی در بخش‌های مختلف بدن بر عهده آنهاست. و بنابراين از دیدگاه جریان وتاثیرات انرژی حیاتی چاکراها مسئولیت درست کار کردن کالبد جسمانی و اعضای مختلف آن را برعهده دارند.

همانند کالبد فیزیکی که از اعضای حیاتی مهم واعضای حیاتی کم اهمیت تر تشکیل شده‌است، کالبد انرژی نیز دارای چاکراهای اصلی و فرعی و چاکراهای بسیار کوچک است.

بروايتى قدیمی صدها چاکرا در بدن هر یک از ما وجود دارد و به ندرت می توان نقطه أی در بدن انسان پیدا کرد که در برابر دریافت و انتقال یا تغییر دادن انرژی ها حساس نباشد و فقط حدود ۴۰ چاکرای فرعی وجود دارد که مهمترین آنها در طحال، پشت گردن، کف دست ها و کف پاها قرار دارند. اما چاکراهای اصلی در بدن انسان هفت عدد می باشند .

چاکراهای اصلی، مراکز انرژی در حال چرخش هستند که به طور معمول ۳ تا ۴ اینچ قطر دارند و اعضای اصلی و حیاتی کالبد فیزیکی را کنترل می‌کنند و به آنها انرژی می‌دهند.

چاکراها

مراکز و کانونهای مدورانرژی‌ در بدن اثیری انسان هستند. چاکراها (chakras) به مدارهای انرژی مربوطند که به موازات مغز در اطراف ستون فقرات قرار دارند. چاکراها در بر گیرنده و گرد آورنده هاله های انرژی (پرانا) موجود در فضا هستندکه انرژی منتقل کرده و جریان می دهند. هر چاکرا با بخش و عضو خاصی از کالبد ارتباط دارد و انرژی لازم برای عملکرد آنرا تولید میکند.

هر چاکرا مربوط به جنبه های خاصی از رفتار و رشد انسانی است.چاکراهای پایینی با عواطف و نیازهای اصلی بدن مربوطند و دارای فرکانس پایینتری هستند و طبیعت خشن تری دارند .انرژی چاکراهای بالایی با فرکانس بالا و مربوط به اهداف و قوای معنوی و ذهنی متعالی است.

مسدود شدن جریان انرژی در چاکراها میتواند در جسم، ذهن و روح عدم تعادل ایجاد کند. چاکراها تحت هرتاثیر خارجی واکنش نشان میدهند، گشوده و باز یا جمع و بسته میشوند.

در شفابخشی که با پاکسازی چاکراها و تعادل بخشیدن به آنها صورت می گیرد و در روشهای مراقبه، پاکسازی انرژیهای پایین و هدایت آنها به سمت بالایی ست. تعبیری دیگر در بدن هرموجود زنده مناطقی برای دریافت انرژی الهی وجود دارد که به این مناطق چاکرا می گویند.

اين مراكز امكان جريان يافتن انرژي به داخل و خارج از بدن را فراهم آورده و برای كنترل اين جريان دارای مكانيسم های تنظيم كننده می باشند.

ساقه لوله ای شكل چاكراها به يك مجرای اثيری در نزديكی ستون مهره ها پيوند میشود. اين مجرا چاكرا ها را به هم پيوند می دهد و اين امكان را فراهم میاورد تا انرژی ورودی به يك چاكرا عمل اورده شده و به چاكرای ديگر فرستاده شود. ضمن انكه جريان در مجرای اثيری به سمت بالا سير می كند اين انرژی ها به تدريج پالوده ترمیشوند. اين نقاط ِ پيوند همچنين از طريق غدد درون ريز در كالبد خاكی راهی ايجاد می كنند .انرژی های ورودی به اين راه بر اندام های مجاور تاثير مهمی دارد.

چاکراهای اصلی (Main Chakras)

هفت چاکرای اصلی در بدن وجود دارند و هر چاکرا ارگانهایی را کنترل می‌کند و طبعا مسئول شکل گیری اخلاق و رفتارهای ما و همچنین مقاومت های ما در برابر بیماری ها یا موارد اخلاقی و یا ضعف ما در قبایل سایر بیماری ها و سایر خصوصیات اخلاقی میباشد.

چاکرای اول درست مانند نیروگاهی است که انرژی حیاتی را برای سایر چاکراها تأمین می‌کند. انرژی در بدن به دو صورت انرژی فیزیکی و اخلاقی می‌باشد که انرژی در چاکرای چهارم میتواند به یکدیگر تبدیل شوند. به جز چاکرای اول که فقط یک بادکش انرژی آنهم بسوی پایین و چاکرای هفتم که آنهم نیز فقط یک بادکش انرژی به سوی بالا دارد سایر چاکراها دارای دو بادکش میباشند که یکی در جلو و دیگری در عقب قرار دارد.جهت حرکت هر چاکرا بصورت یک در میان ساعتگرد و پادساعت گرد است که همین حرکت کلی و ثابت هر چاکرا در زن و مرد نیز بصورت طبیعی خلاف حرکت در جنس مخالف است.

چاکراهای فرعی (Side Chakras)

قطر چاکراهای فرعی یک تا دو اینچ است و چاکراهای بسیار کوچک، بخش‌های کم‌اهمیت تر کالبد جسمانی را کنترل کرده و به آن‌ها انرژی می‌دهند. چاکراها در داخل کالبد فیزیکی نفوذ می‌کنند و در ورای آن نیز امتداد می‌یابند. چاکراها از دو طریق غده درون‌ریز و سیستم عصبی بر جسم اثر متقابل دارند.

مطالب زیر را حتما بخوانید

دیدگاه ها

  1. اشکان سلطانی گفت:

    بسیار عالی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.